Economie

Facturile la utilități au devenit o preocupare constantă în ultima perioadă, în contextul creșterii accelerate a prețurilor; România a înregistrat cele mai mari creșteri anuale la prețurile pentru utilități, din ultimii 11 ani.

ȘTIAI CĂ sistemele de încălzire prin pardoseală sunt clasificate internațional ca având cel mai înalt nivel de eficientă energetică?

Iată câteva beneficii care te vor convinge de această afirmație:

Soluția de încălzire prin pardoseală funcționează pe principiul diferențelor mici de temperatură între temperatura aerului din cameră și cea exterioară, astfel încât aerul permite reducerea dispersiilor de căldură (sau recircularea) rezultând într-o economie majoră de energie. Acesta este motivul pentru care sistemele de încălzire în pardoseală pot funcționa cu apă încălzită începând de la doar 35 ° C, față de sistemele tradiționale de încălzire cu calorifere (50-60 ° C).

Se elimină astfel problema pierderilor din conducte, spațiul este încălzit datorită apei din sistem încălzită la o temperatură mai mică, iar facturile sunt reduse, de obicei, cu cel puțin 20 %.

În consecință, temperaturile la care funcționează sistemele de încălzire în pardoseală oferă rate mai mari de economisire a energiei și permit exploatarea surselor de energie cu un eficiență mai mare (panouri solare, pompe de căldură, cazane de condensare).

Încălzirea în pardoseală produce o temperatură uniformă și confortabilă în toate încăperile, reducând astfel necesarul de consum, comparativ cu sistemele de încălzire clasice care au pierderi termice ridicate.

Încălzirea în pardoseală îți oferă în plus un cost redus de întreținere. Toate componentele sistemului prezintă o durată lungă de viață, în general mai lungă decât cea a clădirii. Țevile și panourile izolante, au o durată de viață de 50 de ani și de o garanție 10 ani, direct de la producător. În plus, spre deosebire de caloriferele tradiționale care necesită curățare și verificare regulată, sistemul radiant în sine, montat în pardoseală, nu necesită nicio intervenție sau verificare.