Ce trebuie să știi ca să eviți problemele la încălzirea în pardoseală

Ce trebuie să știi ca să eviți problemele la încălzirea în pardoseală

Atunci când spui încălzire în pardoseală, spui podele radiante la propriu și la figurat. Sigur îți surâde ideea de a avea în propria casă un sistem de încălzire modern, care să ofere un confort sporit întregii familii. Să ai temperatura perfectă pentru tine în orice cameră, dar în același timp costuri mai mici la utilități, asta înseamnă să faci investiții inteligente. Vorbim de un un sistem eficient, 100% invizibil, care se montează în stratul de beton al pardoselii și care poate fi folosit atât în locuințe, cât și în clădiri de birouri sau săli de sport.

Dacă te-ai decis să optezi pentru acest tip de încălzire, îți venim în ajutor cu informații despre cum funcționează, ce tip de finisaje sunt recomandate, ce probleme pot să apară la încălzirea în pardoseală și de ce e important să apelezi la specialiști pentru montaj.

Ce este încălzirea în pardoseală și câte tipuri de încălzire prin pardoseală există?

Înainte de toate, e important să știi ce este și cum se produce încălzirea prin pardoseală. Spre deosebire de caloriferele clasice, acest sistem oferă un grad foarte ridicat de confort termic. Cu ajutorul conductelor îngropate în stratul de beton al pardoselii, căldura se emană uniform de jos în sus, asigurând o temperatură optimă. Vei resimți confortul încă de la primii pași făcuți dimineața pe podea, când pur și simplu nu vei mai avea senzația de rece la picioare.

Sistemele de încălzire în pardoseală sunt de două tipuri: încălzire electrică și încălzire cu agent termic, adică apă încălzită. Încălzirea electrică în pardoseală folosește circuite electrice pentru încălzirea spațiilor, în timp ce la încălzirea cu agent termic se utilizează conducte prin care trece apa caldă și care sunt montate sub finisajul podelei. Finisajul poate fi gresie, marmură, granit, parchet sau anumite tipuri de mochetă.

Ce probleme pot să apară la încălzirea în pardoseală?

Felul în care se montează încălzirea în pardoseală este esențial pentru o bună funcționare ulterioară. Lucrarea trebuie efectuată de o echipă de specialiști, care știu exact ce au de făcut.

Un sistem de încălzire în podea se poate monta atât în locuințele noi, aflate în etapa de construcție, cât și în cele vechi, atunci când se renovează. Schema de încălzire în pardoseală se face în baza unei planificări, care include alegerea materialelor, montaj, finisaj. Pentru a evita orice fel de problemă, e important ca sistemul să fie testat pe tot parcursul instalării.

În cazul în care alegi varianta de încălzire electrică, ia-ți asigurări că sistemul electric al clădirii are o putere suficientă pentru a face față unei funcționări optime. Iar dacă optezi pentru încălzirea în pardoseală cu apă, investește în țevi și panouri izolante de calitate foarte bună, care au o durată lungă de viață, de până la 50 de ani. În acest fel îndepărtezi orice risc de fisuri sau coroziune.

Există mai multe finisaje pe care le poți folosi: gresie, piatră naturală sau parchet pentru încălzirea în pardoseală. Alegerea potrivită te poate scăpa de apariția unor eventuale neplăceri la sistemul de încălzire. Performanțele încălzirii în pardoseală depind într-o mare măsură și de tipul de finisaj. Cele mai compatibile, adică cele care au un nivel bun de transfer termic, sunt gresia, granitul sau marmura, parchetul laminat sau parchetul mulți stratificat, dar cu o grosime maximă de 15 mm.

O altă problemă ce poate apărea la încălzirea în pardoseală este blocarea căldurii de către piesele de mobilier. În cazul în care ai deja mobilă și nu intenționezi să o schimbi, discută cu echipa de specialiști care îți montează sistemul de încălzire pentru o nouă proiectare.

Ce măsuri de siguranță să-ți iei

Ca să previi orice neplăceri când optezi pentru încălzirea în pardoseală, ia-ți măsuri de siguranță încă de la instalare.

  • Apelează la ajutorul specialiștilor în domeniu! Sistemele de încălzire în podea se montează doar de către profesioniști.
  • Alege un finisaj cu un transfer termic ridicat pentru a beneficia de eficiență maximă a sistemului de încălzire în pardoseală.
  • Optează pe cât posibil pentru obiecte de mobilier cu picioare, care să nu blocheze căldura de la nivelul podelei.

Specialiștii Radox îți stau la dispoziție cu sfaturi și recomandări astfel încât tu să te bucuri de toate beneficiile pe care ți le oferă încălzirea în pardoseală. Nu ezita să ne contactezi!

Distribuie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *