10 motive pentru care să alegi încălzirea în pardoseală pentru casa ta

10 motive pentru care să alegi încălzirea în pardoseală

Dacă te-ai decis să alegi încălzirea în pardoseală pentru casa ta, atunci din următoarele rânduri vei afla, cel mai probabil, câteva motive în plus pentru care să te bucuri de alegerea ta. Dacă încă nu ești decis, dar vrei să afli mai multe despre încălzirea în pardoseală, precum și dacă merită sau nu să investești într-un asemenea sistem, atunci vei descoperi, în continuare, 10 motive care fac din acest sistem o alegere ideală pentru încălzirea casei, a biroului, sau a oricărui alt spațiu interior.

Citește în continuare. Vei afla tot ce trebuie să știi despre încălzirea în pardoseală și vei putea alege sistemul perfect pentru casa ta.

1. Eficiență ridicată și costuri reduse la facturi

Calorifere încălzesc spațiile prin circularea apei la temperaturi ridicate, de  50-80 de grade. Spre deosebire de sistemul tradițional, încălzirea în pardoseală poate funcționa cu apă încălzită la doar 35 de grade. Datorită faptului că sistemul acoperă întreaga suprafață a încăperii, temperatura apei va încălzi spațiul, folosind mai puțină energie. Încălzirea în pardoseală este eficientă pentru că elimină problema pierderilor din conducte, spațiul este încălzit uniform, iar facturile sunt reduse datorită apei din sistem încălzită la o temperatură mai mică. Economia de energie este de obicei, de cel puțin 20 %.

2. Confort permanent

Un sistem de încălzire în pardoseală asigură temperatura ideală și uniformă în sezonul rece, iar și oferă posibilitatea utilizării tuturor spațiilor. Într-o casă cu încălzire în pardoseală, nu există camere reci sau zone în care e mai puțină caldură daca sistemul a fost corect calculate si montat. Conform standardului EN ISO 7730, sau standardul de determinare și interpretarea analitică a confortului termic, zonele apropiate de podea ar trebui să fie mai puțin calde decât cele situate mai aproape de tavan. Sistemul de încălzire în pardoseală este considerat cel mai apropiat de ideal. Datorită acestui sistem, corpul uman experimentează mai multă stare de confort.

 

3. Soluție ideală, mai ales pentru familiile cu copii

Podeaua este deseori zona preferată de copii la joacă. Cu acest sistem, nu mai există restricții pentru activitățile copiilor, iar grija permanentă a părinților pentru vestimentația copiilor în casă se elimină.

4. Posibilitatea de automatizare a sistemului de încălzire

Sistemul de încălzire în pardoseală recunoaște temperatura aerului din încăpere și ajustează automat temperatura apei circulate de sistem. Sistemul se poate programa în funcție de preferințe. Este bine de stiut că, dacă temperatura din camere atinge nivelul setat, sistemul de încălzire prin pardoseală se va opri. Asta nu înseamnă că este stricat, ci că economisește energie atunci când atinge parametrii doriți.

5. Cea mai eficientă metodă de încălzire, recunoscută în întreaga lume

În prezent, , încălzirea în pardoseală este considerată cea mai eficientă metodă de încălzire a locuințelor. Mai puține resurse energetice utilizate pentru funcționarea sistemului, ușurința în întreținere, garanția de funcționare pe termen foarte lung, toate aceste motive recomandă sistemul de încălzire în pardoseală, pe plan mondial.

6. Sistemul de încălzire în pardoseală este versatil

De exemplu, poți monta încălzire în pardoseală la parter și calorifere la etaj. În acest caz se vor monta două distribuitoare, unul la parter și altul la etaj. Specialiștii noștri îți pot oferi toate detaliile necesare pentru realizarea proiectului exact așa cum ți-l dorești.

7. Flexibilitate în alegerea design-ului interior

Un sistem de încălzire în pardoseală înseamnă posibilitatea eliminarii caloriferelor.  Fără acestea poți decora spatiul cu mai multă usurință și poate chiar cu mai multă utilitate; poți crea, spre exemplu, un spațiu suplimentar de depozitare.

8. Mentenanța simplă

Țevile și panourile montate sub pardoseală au o durată de viață de 50 de ani. În plus, producătorul oferă o garanție de 10 ani. Sistemul de

Țevile și panourile montate sub pardoseală au o durată de viață de 50 de ani. În plus, producătorul oferă o garanție de 10 ani. Sistemul de încălzire în pardoseală nu necesită intervențiile și verificările sistemului tradițional. Deși, de-a lungul timpului, pot fi necesare verificări ale distribuției, automatizării și pompelor, toate componentele sistemului au o durată lungă de viață. Sistemul de încălzire în pardoseală nu necesită îngrijiri speciale. Află mai multe despre montarea sistemului de încălzire în pardoseală.

9. Un mediu mai sănătos în casa ta

Este cunoscut faptul că praful este o cauză principală pentru multe probleme respiratorii. Cu sistemul de încălzire în pardoseală, circulația prafului și implicit a bacteriilor sunt reduse semnificativ. De asemenea, aerul va fi încălzit la temperatura optimă, iar supraîncălzirea camerelor este prevenită. Aerul nu mai este uscat, așa cum se întampla în cazul caloriferelor, ceea ce înseamnă că probleme respiratorii pot fi prevenite.

10. Liniște ambientală

Sistemul de încălzire în pardoseală este silențios. Nu vei auzi niciun sunet de fundal. Sunetul apei prin conducte este complet mascat de panourile de izolare ale sistemului și de stratul de finisaj.

Printre cele 10 motive care recomandă sistemul de încălzire în pardoseală se numără avantaje ce țin de raportul excelent calitate-preț, reducerea consumului de energie, dar mai ales de condiții optime, confort și un stil de viață sănătos pentru tine și familia ta. Alege sistemul de încălzire în pardoseală pentru casa ta și bucură-te de toate aceste avantaje pe termen lung.

Distribuie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *